Zelf hondenijsjes maken: how to video!

25 jul. 2018 07:00

Met het warme weer kan uw hond wel een smakelijk hondenijsje gebruiken. Maar in een gewoon waterijsje of softijsje zitten veel suikers en andere ingrediënten die niet goed zijn voor uw hond. Daarom hebben wij een eenvoudig recept om zelf hondenijsjes te maken. Grote kans dat u alle ingrediënten al in huis heeft zelfs! Nieuwsgierig? Bekijk snel de how to video! Eet smakelijk!

Waarom zou u uw hond een hondenijsje geven? Honden hebben minder zweetklieren dan mensen en kunnen daardoor moeilijker afkoelen. Ze kunnen dan ook alleen zweten en zo de hitte kwijtraken via de voetzooltjes, neus en tong. En daar komen de hondenijsjes om de hoek! Want het koele ijsje is niet alleen een lekkere traktatie, het zorgt er ook voor dat de lichaamstemperatuur van uw hond daalt. Voor u druk aan de slag gaat zijn er een aantal dingen die u moet weten over hondenijsjes.


 Wist u dat: een verantwoord hondenijsje meteen een leuk denkwerkje is? Vooral als u er wat brokjes, koekjes of stukjes fruit en groenten in doet. Want hoe gaat uw hond die lekkere dingen eruit krijgen? Naast een koele traktatie is het dus ook een goede bezigheid als het te warm is voor een grote wandeling of druk spelen.

Hondenijsjes goed of slecht?

Het eerste en misschien wel belangrijkste punt: geef nooit zomaar een gewoon ijsje! Vooral room- en softijs is een boosdoener. Deze ijsjes zijn doorgaans gemaakt van koemelk en daar zit lactose in, een stof waar honden niet goed tegen kunnen. Dit kan leiden tot maag- en darmklachten, zoals overgeven en diarree. Zeker met warm weer maakt dat de kans op uitdroging alleen maar groter. Een ander nadeel aan gewoon ijs is dat u nooit precies weet wat er allemaal inzit en of uw hond daar wel tegen kan, denk hierbij aan kunstmatige zoetstoffen, chocola, conserveermiddelen en kleur- of smaakstoffen. Door zelf hondenijs te maken kunt u dus niet alleen een ijsje samenstellen met alle favoriete snacks van uw hond, u weet ook zeker dat er geen schadelijke stoffen in het ijsje zitten. Verder is het belangrijk om niet teveel ijs in één keer te geven. Hierdoor kan uw hond te snel afkoelen en te veel koud ijs is niet goed voor de maag en darmen. Verder is het natuurlijk niet de bedoeling dat uw hond aankomt van de hondenijsjes! Heeft uw hond aanleg om dik te worden? Maak dan ijsjes met weinig calorieën door als basis water te gebruiken en een deel van z’n maaltijd en dagelijkse snacks erin te verwerken. Zo krijgt uw hond geen extra brokken of koekjes.

Doen: spoel het zelfgemaakte hondenijsje even af met koud water of laat het nog even buiten de vriezer staan voor u het aan uw hond geeft. Anders kan het ijsje aan de tong of lippen van uw hond vastvriezen!

Zelf hondenijsjes maken: het recept!

Deze hondenijsjes zijn heel makkelijk om te maken en waarschijnlijk hoeft u niet eens naar de winkel voor de benodigdheden. Natuurlijk kunt u een aantal ingrediënten vervangen voor de favoriete snacks van uw hond.

De benodigdheden:
• Plastic bekertjes
• Schaar
• Aluminiumfolie
• Water
• Nobby Twisted Sticks of Dierspecialist kauwstaafjes
• Dierspecialist Mini Bones mix
• Dierspecialist Duo Bones
• Naturea Growth Puppyvoer of natuurlijk de eigen brokken!

Het hondenijsjes recept:
Stap 1: Doe wat hondenbrokjes in een plastic bekertje
Stap 2: Leg hier een aantal koekjes op
Stap 3: Vul het bekertje met water
Stap 4: Zet een kluifje in het bekertje
Stap 5: Roer door zodat de brokjes en koekjes zich verspreiden
Stap 6: Omwikkel het bekertje met aluminiumfolie zodat het kluifje in het midden blijft staan
Stap 7: Zet het bekertje een nachtje in de vriezer
Stap 8: Verwijder de volgende dag de folie
Stap 9: Knip het bekertje in en haal het hondenijsje eruit
Stap 10: Spoel af met water of laat even staan en dan… smullen maar!
 

Wist u dat: een zelfgemaakt hondenijsje ook een succes is bij pups die tanden aan het wisselen zijn? De kou van het ijsje verzacht de pijn. En het is natuurlijk erg leuk en lekker zo’n hondenijsje!

Om het nog makkelijker te maken hebben we een speciale hondenijsjes maken how to video voor u. Zo kunt u precies zien wat u bij elke stap moet doen en geniet uw hond morgen al van een heerlijk hondenijsje! Tip: Heeft u genoeg ruimte in de vriezer? Maak dan meerdere hondenijsjes in één keer. Zo kan uw hond een paar dagen vooruit. Is het ijsje te groot voor uw hond? Zet het ijsje dan terug in een nieuw plastic bekertje. Weggooien is zonde! Rosie en Zara hebben de hondenijsjes voor u getest en genoten samen van de heerlijke traktatie. Wat vindt uw hond van onze hondenijsjes?

zelf-hondenijsjes-maken.png