Dierbaar keurmerk

Dierbaar keurmerk

Dierspecialist van der Velden is in het bezit van het dierbaar keurmerk. Wij hechten veel waarde aan het welzijn van de dieren in onze winkel en geven graag advies hoe dieren het beste gehouden kunnen worden. 

Wat is het dierbaar keurmerk?

In krap 100 jaar tijd is de omgang met huisdieren radicaal veranderd. Liepen begin vorige eeuw nog honden als trekdieren voor een kar, nu is het huisdier een volwaardig lid van de familie. Sterker nog: de meeste Nederlanders zeggen niet zonder hun huisdier te kunnen. Logisch dus dat dierenliefhebbers het beste willen voor hun huisdier.
Maar hoe kom je er nu achter of een dierenspecialist daadwerkelijk kennis van zaken (dieren) heeft. Hoe zie je of de huisdieren goed verzorgd worden? Of ze goede voeding krijgen en dat hun gezondheid goed in de gaten is gehouden? Die kennis kun je niet aflezen aan bijvoorbeeld een konijntje in een winkel of een hond in een dierenpension. En al helemaal niet aan een vis of hagedis.

Gelukkig is er een keurmerk waarmee je blindelings op een dierenspeciaalzaak kunt vertrouwen. Dat keurmerk heet Dierbaar. Een Dierbaar-gecertificeerde ondernemer heeft bewezen de wettelijk vereiste basiskennis van gezelschapsdieren in huis te hebben. Maar daar blijft het niet bij.

Het Dierbaar-keurmerk geeft ook aan dat de kennis van de ondernemer veel verder reikt dan de wettelijke eisen. Zo beschikt hij over gespecialiseerde kennis van verschillende diergroepen, weet hij alles over kwalitatieve huisvesting en dier­voeding, en is hij in staat een gedegen advies te geven over diergeneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen.
 Bovendien heeft een Dierbaar-gecertificeerde ondernemer altijd een vaste relatie met een dierenarts om de gezondheid van de huisdieren te waarborgen.

Controle

Elk jaar controleert een Dierbaar-inspecteur of een gecertificeerde onderneming nog steeds aan alle eisen voldoet. De inspecteur checkt of de ondernemer en zijn medewerkers de werkprotocollen in acht houden die garanderen dat dieren goede verzorging krijgen. Hij kijkt of de huisvesting van de dieren wel in orde is en hoe het staat met hygiëne in het bedrijf. En zo werkt de inspecteur stap voor stap een lange checklist af. Pas op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, ontvangt het bedrijf een Dierbaar-keurmerk.

 


  • Deel deze pagina