Verkoeling voor uw hond

8 jun. 2018 07:00

Heerlijk die warme zomerdagen! Uw hond is er alleen wat minder blij mee en kan wel wat verkoeling gebruiken. Honden kunnen hun lichaamswarmte namelijk alleen kwijtraken door te hijgen en zweten via de voetzooltjes. Verder hebben ze nergens zweetklieren en is het dus een stuk moeilijker om af te koelen. Gelukkig kunnen wij daarbij helpen met speciale verkoelingsproducten. Voor alle honden van Nederland: neem gerust plaats in de koelmand, geniet van een fris bakje water en duik in het hondenzwembad mét drijvend speelgoed! Voor een uitgebreid assortiment zomerartikelen voor uw hond kunt u terecht in onze winkel of in onze webshop.

Verder hebben we nog tips en tricks om het uw hond een stuk aangenamer te maken op een warme zomerdag en de kans op oververhitting te verkleinen:

• Zorg dat uw hond altijd beschikking heeft over vers drinkwater.
• Plan de lange wandelingen in de ochtend of avond, als de zon nog niet zo fel is. Ga vooral niet met uw hond fietsen op zo’n warme dag!
• De voetzolen van uw hond zijn erg gevoelig. Net zoals u niet met blote voeten op het hete asfalt wilt lopen, is dit ook niet prettig voor uw hond. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden en gebruik eventueel voetzolen spray of balsem om de poten te beschermen.
• Honden met een dunne vacht kunnen verbranden en het is verstandig om de dunbehaarde of kale lichaamsdelen in te smeren met speciale zonnebrandcrème.
• Uw hond mag tijdens de warme dagen niet belemmerd worden met hijgen door een snuitband of muilkorf. Vermijd bij hoge temperaturen situaties waarbij uw hond een snuitband of muilkorf nodig heeft.
• Laat uw hond nooit achter in de auto, een warme tent, caravan of andere afgesloten locatie waar de temperatuur snel oploopt! Ook niet voor eventjes met het raam open!

En verder is het een kwestie van logisch nadenken en goed kijken naar wat uw hond nodig heeft. Val uw hond vooral niet onnodig lastig op zo’n hete dag. Laat hem overdag lekker rusten en ga alleen op pad als dat echt nodig is. Spelen, knuffelen, lange wandelen en trainen kunt u beter ’s ochtends doen of later op de dag als de temperatuur gedaald is. Dus smeer jullie goed in, zoek op het heetst van de dag een koel plekje op, regel een verkoelend drankje en plaats de voeten omhoog. Zo komen jullie de dag prima door!

verkoeling-voor-uw-hond.png